14 Haziran 2012 Perşembe

Şehrin En İyi Cağ Kebapçısı


Şehzade Cağ Kebapçısı

En iyi cağ kebabını nerede yiyebileceğimizi araştırırken, bunu en iyi anlayacak olan Erzurumlu çevrelerimize sorarak başladık. Tüm bu insanlar adres olarak sirkeciyi gösterdi. Bizde soluğu Sirkecide ki şehzade cağ kebapçısında aldık.
Cağ kebabı ismini sunumu yapılan şişlerden alıyor. Şiş, Erzurum- Kars  yöresinde cağ diye adlandırılıyor.

Şekil itibari ile döner dik olarak pişerken cağ kebabı yatay olarak ve odun ateşinde pişiyor. Et olarak ise belli dönemlere göre belli yöreler seçilerek buralardan süt kuzuları tercih ediliyor. Hazırlanışında sadece tuz ve karabiber kullanılıyor. Usta yatay olarak dönen ete cağı batırarak ustaca kesiyor ve cağları porsiyonlara yerleştirerek yanına da incecik lavaş koyup servise hazır ediyor. Dileyene ise yanında ayrıca soğan veriliyor. Özcan usta bize eti cağın üzerinde yememizi tembih ediyor. Bu şekilde etin tadına daha fazla varıyorsunuz.

Odun ataşinde kızarmış bu sulu etin eminim ki eşi benzeri yoktur. Et severler için eşsiz bir lezzet.
İşin sırrını Özcan ustaya sorduğumuzda etten iyi anlamaya ve işi sevmeğe işe gönül ruhunu katmaya bağlıyor.

 Şehzade Cağ Kebapçısında , cağ kebabının dışında yine Erzurum yöresine ait yemeklerde var.
-ayran aşı
- kadayıf dolması
-çömlekte servis edilen manda yoğurdu
Erzurum sevdalısı Özcan, Özkan ve kemal usta içme suyunu da Erzurum palandöken dağlarından getirttiriyorlar.
Sabah saat 07:00 gibi çorba servisi ile açılıyor, 11:30 gibi cağ kebabını yeme şansı buluyorsunuz. Bu mekana geç saatlerde gitmemeniz gerekiyor çünkü saat 20:00 gibi cağ kebabı bulmanız zor.

Fiyatları da lezzetine oranla uygun. Bir porsiyon cağ kebabının fiyatı 12,5 tl
Özcan usta birde  standardı tutturamayan bazı cağ kebapçılarına da isyan ediyor.
 23 yıllık bu usta eller bizce şehrin en iyi cağ kebapçısı.


    Ankara cad. hocapaşa sk. No:3/a sirkeci – İstanbul
   (0212) 520 33 61

   Kuruluşu hakkında
   1989 yılında ilk şubesini kadıköyde açıyor,              sonrasında 1997’ye kadar 4 şube oluyor ve memleket sevdası çekerek kosor(akşar) köyüne dönüyorlar. 2005 yılında tekrar istanbula dönerek sirkecideki mekanda 7 yıldır hizmet veriyorlar.



Yalçın İNAM , eda EGE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder