Şehzade Cağ Kebapçısı
En iyi cağ kebabını nerede yiyebileceğimizi araştırırken, bunu
en iyi anlayacak olan Erzurumlu çevrelerimize sorarak başladık. Tüm bu insanlar
adres olarak sirkeciyi gösterdi. Bizde soluğu Sirkecide ki şehzade cağ kebapçısında aldık.
Cağ kebabı ismini sunumu yapılan şişlerden alıyor. Şiş, Erzurum-
Kars yöresinde cağ diye adlandırılıyor.
Şekil itibari ile döner dik olarak pişerken cağ kebabı yatay olarak ve odun ateşinde pişiyor. Et olarak ise belli dönemlere göre belli yöreler seçilerek buralardan süt kuzuları tercih ediliyor. Hazırlanışında sadece tuz ve karabiber kullanılıyor. Usta yatay olarak dönen ete cağı batırarak ustaca kesiyor ve cağları porsiyonlara yerleştirerek yanına da incecik lavaş koyup servise hazır ediyor. Dileyene ise yanında ayrıca soğan veriliyor. Özcan usta bize eti cağın üzerinde yememizi tembih ediyor. Bu şekilde etin tadına daha fazla varıyorsunuz.
Şekil itibari ile döner dik olarak pişerken cağ kebabı yatay olarak ve odun ateşinde pişiyor. Et olarak ise belli dönemlere göre belli yöreler seçilerek buralardan süt kuzuları tercih ediliyor. Hazırlanışında sadece tuz ve karabiber kullanılıyor. Usta yatay olarak dönen ete cağı batırarak ustaca kesiyor ve cağları porsiyonlara yerleştirerek yanına da incecik lavaş koyup servise hazır ediyor. Dileyene ise yanında ayrıca soğan veriliyor. Özcan usta bize eti cağın üzerinde yememizi tembih ediyor. Bu şekilde etin tadına daha fazla varıyorsunuz.
Odun ataşinde kızarmış bu sulu etin eminim ki eşi benzeri yoktur. Et severler için eşsiz bir lezzet.
İşin sırrını Özcan ustaya sorduğumuzda etten iyi anlamaya ve
işi sevmeğe işe gönül ruhunu katmaya bağlıyor.
Şehzade Cağ Kebapçısında , cağ kebabının dışında yine Erzurum yöresine ait yemeklerde var.
-ayran aşı
- kadayıf dolması
-çömlekte servis edilen manda yoğurdu
Erzurum sevdalısı Özcan, Özkan ve kemal usta içme suyunu da Erzurum
palandöken dağlarından getirttiriyorlar.
Sabah saat 07:00 gibi çorba servisi ile açılıyor, 11:30 gibi
cağ kebabını yeme şansı buluyorsunuz. Bu mekana geç saatlerde gitmemeniz
gerekiyor çünkü saat 20:00 gibi cağ kebabı bulmanız zor.
Fiyatları da lezzetine oranla uygun. Bir porsiyon cağ
kebabının fiyatı 12,5 tl
Özcan usta birde
standardı tutturamayan bazı cağ kebapçılarına da isyan ediyor.
23 yıllık bu usta
eller bizce şehrin en iyi cağ kebapçısı.
Ankara cad. hocapaşa sk. No:3/a sirkeci – İstanbul
(0212) 520 33 61
Kuruluşu hakkında
1989 yılında ilk şubesini kadıköyde açıyor, sonrasında 1997’ye
kadar 4 şube oluyor ve memleket sevdası çekerek kosor(akşar) köyüne dönüyorlar.
2005 yılında tekrar istanbula dönerek sirkecideki mekanda 7 yıldır hizmet
veriyorlar.
Yalçın İNAM , eda EGE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder